| AŞK ERTELENMEZ | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
NeŞe Forum Yetkilisi
| Konu: AŞK ERTELENMEZ Cuma Ağus. 24, 2007 2:36 pm | |
| [color=white]AŞK ERTELENMEZ
BU GERÇEK BİR ÖYKÜDÜR... NE YAZIK Kİ SONU ACI BİR ŞEKİLDE BİTMİŞ. AŞKI ERTELEYENLERİN HEP KAYBEDECEKLERİNİ SAVUNURUM. AŞKI ERTELEYENLER İBRETLE OKUSUN...
1995' TE DERSHANENİN KAPISINDA GÖZ GÖZE GELDİK. BEN O SIRADA KAHKAHALARLA GÜLÜYORDUM. AMA ONUN YAKIŞIKLILIĞI DA DİKKATİMDEN KAÇMAMIŞTI. ARKADAŞIMIN KUZENİYDİ. BU İLK KARŞILAŞMADAN ON GÜN SONRA ARKADAŞIM "MUSTAFA SENİN GÜLÜŞÜNE HAYRAN OLMUŞ SENİNLE TANIŞMAK İSTİYOR NE DERSİN?" DİYE SORDUĞUNDA "OLUR TANIŞALIM" DEDİM. ERTESİ GÜN BİR KUCAK DOLUSU GÜL İLE GELMİŞTİ.
BİR HAFTA SONRA DA BANA EVLENME TEKLİFİ ETTİ. BEN DE "BU DENLİ YAKIŞIKLI VE ZENGİN BİRİ NEDEN BENİ SEVSİN? O BİR HEYECAN YAŞIYOR VE BİTECEK" DÜŞÜNCESİ HAKİMDİ VE SEVGİSİNE GÜVENMEDİĞİMİ İDDİA EDEREK "HAYIR" DEDİM. ÜZÜLDÜ, HAFTALARCA TEKLİFİNİ YİNELEDİ. BEN REDDETTİM. ÇÜNKÜ, YÜREĞİMİ DEĞİL MANTIĞIMI DİNLİYORDUM. "O ÇOK ZENGİN, BEN ORTA HALLİ BİR AİLEDEN GELİYORUM, O ÜNİVERSİTE MEZUNU, BEN HALA SINAVA HAZIRLANIYORUM, O ÇOK YAKIŞIKLI BEN İSE GÜZEL AMA ŞİŞMAN BİR KIZIM." DİYE DÜŞÜNÜYORDUM. O İSE TEKLİFLERİNİ YENİLEMEKTEN YILMADI. BENİ SEVDİĞİNE, ARAMIZDA BİR FARK OLMADIĞINA BENİ İNANDIRMAYA ÇALIŞIYORDU. BU ŞEKİLDE TAM ÜÇ SENE GEÇTİ.
1998'DE BİR PERŞEMBE GÜNÜ OTOBÜS DURAĞINDA BEKLERKEN OMUZUMA BİR EL DOKUNDU. ARKAMI DÖNDÜĞÜMDE MUSTAFA İLE KARŞILAŞTIM. YAKLAŞIK BİR SENEDİR SADECE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜK. ÇÜNKÜ O HER BULUŞMAK İSTEDİĞİNDE BİR BAHANE BULUP ONU ATLATIYORDUM, YÜZ YÜZE GELİRSEK YÜREĞİME YENİLMEKTEN KORKUYORDUM. ADETA MANTIĞIMIN ESİRİ OLMUŞTUM. ONU KARŞIMDA GÖRÜNCE DAYANAMADIM VE BOYNUNA SARILDIM. HAYATIMDA BİRİNİN OLUP OLMADIĞINI SORDU. "YOK" DEDİM VE BANA YİNE EVLENME TEKLİFİ ETTİ. ONA DÜŞÜNMEK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM.
BU ARADA PAZAR GÜNÜ ÖSS SINAVINA YENİDEN GİRECEĞİMİ VE OKULUN YERİNİ SÖYLEMİŞTİM AMA ADINI SÖYLEMİMİŞTİM. PAZAR SABAHI SINAVA GİRECEĞİM OKULUN KAPISINDA BENİ BİR KUCAK DOLUSU GÜLLE BEKLİYORDU. ARAŞTIRIP SINAVA GİRECEĞİM OKULU BULMUŞ VE BANA ŞANS DİLEMEK İÇİN ORAYA GELMİŞTİ. BU SEVGİYİ DAHA FAZLA ERTELEMEMEYE KARAR VERDİM. "TEKLİFİNİ DÜŞÜNDÜM ARTIK KARIN OLMAK İSTİYORUM VE SENİ ÇOK SEVİYORUM" DİYEREK ONU ÖPTÜM. DÜNYALAR ONUN OLMUŞTU SANKİ.
SINAVDAN SONRA EVE TELEFON AÇTIĞINI ANNE VE BABASININ BİZİ BEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ. KIRAMADIM VE AİLESİ İLE TANIŞMAYA GİTTİM. GÜNÜN SÜPRİZİ İSE ANNESİNİN GENÇ KIZKEN MUSTAFA' NIN BABASI TARAFINDAN KENDİSİNE HEDİYE YÜZÜĞÜNÜ BANA VERİP "BUNU SÖZ YÜZÜĞÜ OLARAK TAKMANI İSTİYORUM, EN KISA ZAMANDA DA NİŞANI YAPARIZ" DEMESİYDİ. VE BEN O GÜN, O EVDEN MUSTAFA' NIN SÖZLÜSÜ OLARAK ÇIKTIM. HER ŞEY BİR ANDA GELİŞİYORDU.
2 NİSAN AKŞYASAK KELİME BENİ İSTEMEYE GELECEKLER VE NİŞAN YAPILACAKTI. ÖNÜMÜZDEKİ İKİ GÜNÜ ÇILGINLAR GİBİ DOLAŞARAK GEÇİRDİK. PLANLARIMIZA GÖRE EN GEÇ MAYIS SONUNDA EVLENMİŞ OLACAKTIK. OTURACAĞIMIZ EVİN RENGİNDEN, MOBİLYALARINA VARANA KADAR BİR SÜRÜ KARAR VERDİK. İKİ AİLE DE ÇILGINCA BİR KOŞUŞTURMA İÇİNDEYDİ. 1 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ ALYANSLARIMIZI ALMAK İÇİN BULUŞACAKTIK. ÖĞLEN ARAYIP İŞİ OLDUĞUNU VE GECİKECEĞİNİ SÖYLEDİ. ONA SAKİN OLMASINI SÖYLEYİP HASTALIĞINI HATIRLATTIM VE BANA SENİ SEVİYORUM DEYİP TELEFONU KAPATTI. SAATLER SONRA ABLASI ARADI. MUSTAFA' NIN KÖTÜ BİR ASTIM KRİZİ GEÇİRDİĞİNİ DURUMUNUN KÖTÜ OLDUĞUNU VE ACİLE KALDIRILDIĞINI SÖYLEDİ. KULAKLARIMA İNANAMADIM VE BUNUN 1 NİSAN ŞAKASI OLDUĞUNU ZANNETTİM.
YOL BOYUNCA BUNUN ŞAKA OLDUĞUNU TEKRARLIYOR, HASTAHANENİN KAPISINDA BENİ ÇİÇEKLERLE KARŞILAYACAĞINI HAYAL EDİYOR AMA HAYALİM DEĞİL, ABLASININ SÖYLEDİKLERİ GERÇEKTİ. HASTAHANENİN KAPISINDA BENİ MUSTAFA' NIN KUZENİ HAKAN KARŞILADI.YÜZÜ BEMBEYAZDI. NE OLDUĞUNU SORDUĞUMDA "YOK ARTIK BİR ŞEY MUSTAFA' DA YOK, O ÖLDÜ." DEDİ. İNANAMIYORDUM, ÇIĞLIKLAR ATARAK HASTAHANENİN İÇİNDE KOŞMAYA BAŞLADIM. YOĞUN BAKIMIN KAPISINA GELDİĞİMDE HERKES PERİŞANDI VE OLANLAR GERÇEKTİ. BÜYÜK SEVDAM, GERÇEK AŞKIM, MUTLULUK KAYNAĞIM ÖLMÜŞTÜ. BOMBOŞ VE SOĞUK BİR ODANIN İÇİNDE, BİR SÜRÜ BEYAZ YATAKLARDAN BİRİNİN ÜZERİNDE BEYAZ ÇARŞAF ÖRTÜLMÜŞ BİR ŞEKİLDE YATIYORDU. SON HATIRLADIĞIM İSE, ÇARŞAFI KALDIRDIĞIMDA GÜLÜMSEYEN BİR YÜZLE SON NEFESİNİ VERMİŞ AŞKIMIN YÜZÜYDÜ. "BİR GÜN OLSUN SENİ PARMAĞINDA BENİM YÜZÜĞÜMLE GÖREYİM, ÖLSEMDE GÜLEREK ÖLÜRÜM" DEMİŞTİ VE EN BÜYÜK İSTEĞİ OLDU.
MUSTAFA YAŞAMA VEDA EDELİ TAM BEŞ SENE OLDU. VE BEN HALA SEVDAMI BU DENLİ ERTELEDİĞİM VE ONUNLA GEÇİREBİLECEĞİM SAYISIZ GÜZEL GÜNE YAZIK ETTİĞİM, YÜREĞİMİ DEĞİL MANTIĞIMI DİNLEDİĞİM İÇİN KENDİMİ AFFETMEDİM VE ASLA DA AFFETTMEYECEĞİM.
LÜTFEN SEVDANIZI ERTELEMEYİN. MANTIĞINIZ YA DA GURURUNUZ YÜZÜNDEN YAŞANABİLECEK MUTLU GÜNLERE YAZIK ETMEYİN. ÇOK PİŞMAN OLABİLİRSİNİZ AMA UNUTMAYIN SON PİŞMALIK FAYDA ETMEZ. (MELİKE)
MEHMET COŞKUNDENİZ ' İN "ALEV ALEV AŞK" İSİMLİ KİTABINDAN.
[color:975c=white:975c] | |
|
| |
T-E-M-K ÜST DÜZEY YETKİLİ
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ C.tesi Ağus. 25, 2007 1:25 am | |
| Vay bee Fani Dünya....Şu kızlar yok mu işte...Adamı sonun da gebertiolar böle.Doya doya bi aşk bile yaşıyacak Kadar şans vermiolar erkeklere.Paraymış, kariyermiş görün işte geberince hepsi gidio... | |
|
| |
ctrk42 Uzman Üye
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ C.tesi Ağus. 25, 2007 6:29 am | |
| herkesin fikrine saygı duyuyorum ama bence kariyere karşılık aşk bazen ertelenebilir...yane insan hayatı boyunca bi kere aşık olcak die bişi yok olsa bile istisna...ha belki sonradan yaşadığı aşk eski aşkına eşit değildir veya çok altındadır ama bu böledir gelen gideni aratır.....ama acaba ertelediği kariyeri bi daha yakalayabilecek midir?şahsen ben böle düşünüom...
((kariyer herkese göre para deildir...bence kariyer prestijdir...)) | |
|
| |
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Paz Ağus. 26, 2007 11:22 pm | |
| Tabi canım ölünce prestijli insanları Cehennem Kapalı türübüne koyuyolar orası bi ayrı manzaralı...... | |
|
| |
ctrk42 Uzman Üye
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Ptsi Ağus. 27, 2007 4:22 am | |
| ya neden size daha doğrusu sana insanların prestijli olması ki bu etrafından saygı görmesi demek saçma gelio...insanların hayattan beklentileri farklıdır...benim beklentim aslında benim beklentiminde bi önemi yok ailemin benden beklediği bu ve bunu yapıyorum...eğer yapmamı istedikleri şeyi bana bıraksalardı okulu bırakır zengin koca bulurdum....hem böylece etrafım tarafındanda taktir edilirdim demi... | |
|
| |
NeŞe Forum Yetkilisi
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Ptsi Ağus. 27, 2007 4:54 am | |
| | |
|
| |
ctrk42 Uzman Üye
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Ptsi Ağus. 27, 2007 7:46 am | |
| sana veya bana göre doğru....gerçi herkesin onaylaması gereken bi mevzuda değil.... | |
|
| |
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Salı Ağus. 28, 2007 1:38 am | |
| Tamam canım don't panik..Heycan ve sinir yapmayalım... Evet bu göreceli bir kavramdır..Doğrudur kişiden kişiye değişklik gösterir.Haklısınız ama ben kendi düşüncemi ifade ettim..Bayanlar prestij sahibi olmasın demiorum.Ben Yüksek mertebe bir prestije karşıyım.Bana kalsan ben karımın çalışmasını bile istemem.Onun çalışmasına lüzum yok. Prestij etrafta saygı görmekse ben o saygının.......Saygı kişisel değerlerle kazanılır.Kaldı ki ben hiçbir zaman başkasının isteği üzerine bişey yapmam.Aile tamam en temel kavram olabilir ama Kazanacağın ve çalışacağın meslek sana özgü olmalı.Aile senin aldığın kararları olumlu ya da olumsuz yönde belirtir ve bu konuda sana destek olur.Ama kızım Sen doktor ol bu işte iyi para var....Bu aile bireylerinden anne ya da babanın Bu mesleği yapamadığı ve çocuğunun bunu yapmasını arzuladığı anlamına gelir..Ya da en üst noktayı yani parayı arzulama isteğidir.Her zaman sölerim Aklın kullanıldığı her yerden para kazanırsın..Kullanmasını bilene... | |
|
| |
ctrk42 Uzman Üye
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Cuma Eyl. 07, 2007 4:18 am | |
| uzadıkça uzayaçak herhalde ben aileme rest çekemiyeçeğime gre tartışmakta anlamsız zaten bu yüzde beni eleştirmeniz de anlamsız | |
|
| |
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Cuma Eyl. 07, 2007 11:26 pm | |
| - ctrk42 demiş ki:
- uzadıkça uzayaçak herhalde ben aileme rest çekemiyeçeğime gre tartışmakta anlamsız zaten bu yüzde beni eleştirmeniz de anlamsız
Seni eleştirmioruz.Fİkrine karşılık verdik o kadar.Ben ailene rest çek demedim ne dediğimi ilerde anlarsın.... | |
|
| |
ctrk42 Uzman Üye
| |
| |
NeŞe Forum Yetkilisi
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Paz Eyl. 09, 2007 1:54 pm | |
| aman ya kapatın konuyu bitsin:D | |
|
| |
| Konu: Geri: AŞK ERTELENMEZ Paz Eyl. 09, 2007 11:42 pm | |