Dinar Anadolu Lisesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dinar Anadolu Lisesi

10 FEN/A

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

SABANCI ÜNİVERSİTESİ

4 posters
YazarMesaj
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

SABANCI ÜNİVERSİTESİ Empty
MesajKonu: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptySalı Ağus. 14, 2007 9:29 am

Sabancı Üniversitesi, İstanbul’a 40 km uzaklıktaki 1.260.000 m2’ye yayılan modern kampusu ile genç bir vakıf üniversitesidir. Felsefesini “birlikte yaratmak ve geliştirmek” olarak belirleyen ve öğrenim hayatına 1999 yılında başlayan Sabancı Üniversitesi’nin temel amacı, her öğrencisinin yeteneklerini ve yaratıcılığını ortaya çıkartıp, onları üstün becerili, kendine güvenen, ekip çalışmasına açık ve öğrenmeyi özümsemiş, toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu yüksek bireyler olarak yetiştirmektir. Bu amaç, disiplinler arası akademik programlardan uygulamalı araştırmaya, değişim programlarından gelişmiş bilgi teknolojisi altyapısına kadar hemen her alanda ön planda tutulmaktadır. Üniversite’nin sanayi, sivil toplum örgütleri, sanat kurumları, sanat merkezleri ve dünyanın seçkin üniversiteleri ile olan yakın bağları, gerek öğrenimde gerekse araştırmada “yüksek kalite”nin yakalanabileceği ortamı beslemektedir.
Sabancı Üniversitesi’nde öğrenim görenler, rehberlik ve danışmanlık sistemini kullanarak çeşitli ders havuzlarından yapabilecekleri bilinçli seçimlerle kendi öğrenim programlarını şekillendirme özgürlüğüne sahiptirler. “Mesleğiyle barışık bireyler” yetiştirmeyi hedefleyen Sabancı Üniversitesi, lisans öğrencilerine diploma alanlarını ikinci sınıfın sonunda belirleme olanağı tanıyan, Türkiye’nin ilk ve tek üniversitesidir.

Sabancı Üniversitesi, öğrencilerinin çözümleyici ve eleştirel düşünen, sorgulayan, bilgiyi kendi bağımsız aklının süzgecinden geçiren bireyler olarak yetişmesini hedefler. Üniversite yaşamı da bu doğrultuda tasarlanmıştır. Öğrenciler tarafından kurulmuş ve demokratik bir işleyişe sahip olan Öğrenci Birliği, sorunları belirleyerek görüş ve çözüm önerileri eşliğinde ilgili birimlere iletmekte ve böylece Üniversite’nin gelişimine etkin biçimde katkıda bulunmaktadır. Ayrıca Üniversite’de sosyal ve kültürel yaşamı zenginleştiren 48 Öğrenci Kulübü bulunmaktadır. Yurtlar, öğrencilerin çalışma, dinlenme ve sosyal etkileşim rahatlığı düşünülerek tasarmıştır ve 2.135 yatak kapasitesine sahiptir. Kampüs yaşamına sanatsal boyut kazandıran Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi, üstün teknolojik olanaklardan yararlanılan sahnesi ile opera, senfonik müzik, konser, tiyatro, bale, dans gibi etkinliklerin icra edildiği, ideal bir sanat merkezidir.

Sabancı Üniversitesi’nin uluslararası düzeydeki akademik kadrosu, 2.726’sı lisans, 538’i lisansüstü olmak üzere, toplam 3.264 öğrenciye eğitim vermektedir. Öğrencilerin %40’ı, Üniversite tarafından sunulan çeşitli burslardan yararlanmaktadır.

Sabancı Üniversitesi’nde öğrenim, üç fakülte aracılığıyla yürütülmektedir: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF), Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) ve Yönetim Bilimleri Fakültesi (YBF). Tüm Fakültelerde lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunulmaktadır.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde (MDBF), Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği ve Üretim Sistemleri Mühendisliği lisans programlarının yanı sıra Bilişim Teknolojileri, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik dallarında lisansüstü programları sunulmaktadır.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) bünyesinde lisans programları olarak Ekonomi, Yönetim Bilimleri, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Kültürel Çalışmalar, Toplumsal ve Siyasal Bilimler; lisansüstü programları olarak da Ekonomi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi-Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü, Tarih ve Avrupa Çalışmaları yer almaktadır.
Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde (YBF) Yönetim Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora, Yöneticiler için Yönetim derece programlarının yanı sıra Yönetimde Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans programı sunulmaktadır. Yönetici Geliştirme Merkezi’nde (EDU) iş dünyasına yönelik Yönetici Geliştirme Programları yer almaktadır.

Endüstri ilişkilerine büyük önem veren Üniversite’de ayrıca, sanayi dünyasından ortakların desteklediği ve MDBF ile YBF’nin birlikte yürüttükleri çift yüksek lisans diploması sağlayan Sanayi Liderleri Yüksek Lisans programı sunulmaktadır.

Sabancı Üniversitesi mezunlarının yaklaşık %49’u ulusal ve uluslararası şirketlerde çalışmakta; %33’ü yurtdışında, özellikle de ABD’de lisansüstü çalışmalarını sürdürmektedirler. Mezunların bir kısmı ise yazılım, gelişmiş malzemeler ve proje danışmanlık dallarında girişimci olmuş ve yeni istihdam alanları yaratmışlardır.
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

MesajKonu: sabancı üneversitesinin resmi   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptySalı Ağus. 14, 2007 9:34 am

SABANCI ÜNİVERSİTESİ Sabanciuniversitesi
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

MesajKonu: ücret   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptySalı Ağus. 14, 2007 9:40 am

Ücretler

Yıllık okul ücreti 22.000 YTL’dir (KDV dahil) ve dönem başlarında iki taksit halinde ödenebilir. Ayrıca öğrencilerin yılda 500 YTL yeni teknoloji kullanım ücreti ödemeleri gerekmektedir.

Bu ücretler bir düzüstü bilgisayar ve zorunlu sağlık sigortasını da kapsamaktadır. Ders kitapları, yurtlarda konaklama ve yemek gibi bütün diğer masraflar kapsam dışıdır.

(parayı basan gidiyo )
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

MesajKonu: diploma yükümlülükleri   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptySalı Ağus. 14, 2007 9:42 am

Diploma Yükümlülükleri

MBA öğrencilerinin akademik başarılarının devamı için her dönem en az 3.00 puanlık kümülatif not ortalaması tutturmaları gerekmektedir. Bu ortalama 2.00’nin altına düştüğü takdirde öğrencinin ilişiği kesilecektir. Bir MBA öğrencisi programdan mezun olabilmek için en az 3.00 puanlık not ortalaması tutturmak zorundadır.
T-E-M-K
ÜST DÜZEY YETKİLİÜST DÜZEY YETKİLİ
T-E-M-K

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptySalı Ağus. 14, 2007 11:45 am

Kısaca özetlersek babanızın sağlam bir mesleği ve aylık 3,5 milyarlık bir maaşı olmadıkca ya da Öss de derece yapıp bu üniversiteden burs kazanmadıkca rüyanızda göreceğiniz bir üniversite....
-burak-
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
-burak-

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyÇarş. Ağus. 15, 2007 2:04 am

katılıtorum erkan
https://dinaranadolu.yetkin-forum.com
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyÇarş. Ağus. 15, 2007 8:01 am

aslında para olcakta gitcen ha.......tabi nerdeee.....oraya para dayanmaz be...
NeŞe
Forum Yetkilisi
 Forum Yetkilisi
NeŞe

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyPerş. Ağus. 16, 2007 5:54 am

ya burs alcanda gtcen ama diğer üniversiteler daha çekici gelio bana Very Happy
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyPerş. Ağus. 16, 2007 9:57 am

NeŞe demiş ki:
ya burs alcanda gtcen ama diğer üniversiteler daha çekici gelio bana Very Happy
ya o üniversitede nasıl burs alcan....seni bilmem ama en azından benim için çok zor ya....tabi sana hacettepe olcak demi.... Razz
NeŞe
Forum Yetkilisi
 Forum Yetkilisi
NeŞe

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyPerş. Ağus. 16, 2007 2:28 pm

zaten burs almama gerek yok istemiom ki dediğin gibi hacettepe olcak
ctrk42
Uzman Üye
Uzman Üye
ctrk42

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyCuma Ağus. 17, 2007 9:09 am

inşallah istediğin gibi olur
T-E-M-K
ÜST DÜZEY YETKİLİÜST DÜZEY YETKİLİ
T-E-M-K

MesajKonu: Geri: SABANCI ÜNİVERSİTESİ   SABANCI ÜNİVERSİTESİ EmptyC.tesi Ağus. 18, 2007 12:32 am

Hacettepe scratch
Güzel Üniversite İnşallah Gidersin....

SABANCI ÜNİVERSİTESİ
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-